rijnoeverheader-water.1280x0-1
Vrijheid aan het water
Dit wordt uw favoriete plekje

We weten het zeker: uw zithoek in de tuin met uitzicht op de Rijn, dat wordt uw favoriete plekje. Ziet u het al voor u? Even een uurtje in de tuin en u komt helemaal tot rust bij het zien van de sloepjes die voorbij kabbelen of de eenden en zwanen die langs zwemmen. Of nog beter: geniet van het water door met uw bootje vanaf uw eigen aanlegplaats de omgeving te verkennen. Maak meteen gebruik van de eindeloze mogelijkheden van recreëren op het water in het Groene Hart: want de gezellige terrasjes in Leiden, het uitgestrekte Braassemermeer en de haven in Woerden zijn zomaar een paar bestemmingen die op vaarafstand bereikbaar zijn.

Bodegraven heeft 't (allemaal)

Project Rijnoever ligt net buiten het hartje van kaasdorp Bodegraven. Binnen vijf minuten fietst u dus naar de HEMA, haalt u een visje bij de plaatselijke vishandel, of doet u uw boodschappen bij de Albert Heijn of Jumbo. Gaat u toch met de auto, dan parkeert u in Bodegraven overal gratis. Het dorp ligt overigens direct aan de A12 en N11, heel centraal binnen de Randstad.

Bodegraven heeft diverse basisscholen waar uw kinderen het zeker naar hun zin zullen hebben. Voor het voortgezet onderwijs fietsen grote groepen jongeren naar Woerden, Gouda en Alphen a/d Rijn. Alle drie de steden zijn vanuit Bodegraven prima bereikbaar; daarnaast heeft het dorp een NS-station met directe verbindingen naar Leiden en Utrecht.

Bodegraven heeft een gevarieerd winkelaanbod, leuke restaurantjes, een bloeiend verenigingsleven en diverse sportfaciliteiten zoals een binnen- en buitenzwembad, tennisbanen, voetbal- en hockeyvelden en een sporthal waar diverse verenigingen zijn ondergebracht.

Heeft u zin in een avondje uit dan komt u 'Bij Everts' zeker aan uw trekken; het afwisselend culturele aanbod aan exposities, danslessen, toneel-, film- en theatervoorstellingen biedt voor elk wat wils.