Bodegraven & omgeving
Midden in het Groene Hart

Geen twijfel over mogelijk: wonen in het Groene Hart is absoluut het einde! Het biedt u ongekende recreatiemogelijkheden en dat alles dichtbij huis! Er zijn kilometerslange fietspaden langs de Rijn die u o.a. voeren langs pittoreske dorpjes als Zwammerdam en Nieuwerbrug en Fort Wierickerschans, een verdedigingswerk dat in 1673 werd gebouwd om de Oude Hollandse Waterlinie te beschermen. U kunt het gerenoveerde fort bezichtigen, er zijn permanente exposities die u alles vertellen over het roemruchte verleden van het fort, smokkelende soldaten en de internering van buitenlandse officieren na de Eerste Wereldoorlog.

De Meije

Fietst u over de slingerweggetjes van buurtschap De Meije, dan komt u in een schilderachtige omgeving terecht met karakteristieke boerderijen, grazende koeien en schapen met hun dartelende lammetjes in de weiden. Vanaf het water ontdekt u er ook bijzonder mooie plekjes, huur daarom eens een kano en u bent in no-time van De Meije in natuurgebied De Nieuwkoopse Plassen. Tip: neem een picknickmand mee voor onderweg, want al zittend in het gras is je zelfgesmeerde boterham zoveel lekkerder.

De Reeuwijkse Plassen

De Reeuwijkse Plassen ontstonden al in de 18e eeuw door turfwinning. Nu is het een bijzonder natuurgebied dat veel dagjesmensen trekt die willen zwemmen, roeien, zeilen, surfen of een sloepje huren. In De Reeuwijkse Hout wandelt u via het bos langs landerijen rond de Vettebroek, ook wel 'De Surfplas' genoemd. Duizenden weide- en watervogels vonden hun onderkomen rond de plassen, natuurliefhebbers en recreanten kunnen hier hun hart ophalen.

In de wintermaanden, als het ijs voldoende dik is, zet de lokale ijsclub de Reeuwijkse Plassentocht uit, een prachtige toertocht die wordt afgesloten met een gezellige borrel bij de plaatselijke horeca. Vanuit Bodegraven zijn de plassen binnen enkele minuten bereikbaar.

Ga naar buiten en ontdek al snel dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk u zoveel te bieden heeft dat u er niet snel op uitgekeken raakt.

rijnoever-water2.480x0
Vrijheid aan het water

We weten het zeker: uw zithoek in de tuin met uitzicht op de Rijn, dat wordt uw favoriete plekje. U komt helemaal tot rust bij het zien van de sloepjes die voorbij kabbelen... 

Meer lezen over de locatie

shutterstock-225967027.480x0
Project Rijnoever verrast met ongekende mogelijkheden!

Prachtige woningen naar uw eigen wensen gerealiseerd. Tijdens het bouwproces wordt u vanaf het ontwerp tot na de oplevering volledig begeleid. De kavels variëren in oppervlakte van ca. 320 tot ruim 550m²...

Meer lezen over het plan